keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Salasanan näyttäminen salaamattomassa muodossa - Tapaus Saunalahti

Tänään tuli Saunalahden liittymän sopimuspaperit. Olin netissä valinnut mieleiseni salasanan, jota käytän useammassakin paikassa, koska yllättäen en pysty muistamaan kymmeniä eri salasanoja. Saunalahtikin halusi vielä auttaa minua muistamaan salasanani ja oli laittanut sen näkyviin sopimuspaperiin. Onneksi huomasin asian, eikä paperi jäänyt lojumaan kaikkien nähtäville.

1 kommentti:

arttu kirjoitti...

Eipä tuo taida mitenkään ainutkertaista ola, että sopimuspapereissa tunnus ja salasana näkyy luettavassa muodossa. Eipä siitä paljon apua olisi jos siinä vain tähtiä tai pallukoita näkyisi.

Tietenkin joissain paikoissa salasana tulee arvottuna merkkijonona, joten se ei pitäisi olla sama kuin muualla käyttämäsi salasanat. Sittenhän sen voi vaihtaa mieleisekseen, eikä siitä sitten jää merkintää jonka joku muu voisi lukea.

Tai no mitä omaa kokemusta on aikanaan dna Laajakaistasta, niin niissä salasana on tosiaan arvottu, en ole varma voisiko tilatessa ottaa jo jonkun tietyn haluamansa. Sitten selvisi käytännössä, että sen muuttaminen hallinnan kautta vaihtaa sen vain esim. spostiin ja kotisivutilaan, mutta ei yhteyden salasanaa tai hallinnassa käytettävää salasanaa, vaan ne jäävät entiselleen. Hallinnan ja mahdollisesti yhteyden muodostukseen käytettävänkin salasanan olisi voinut vaihtaa soittamalla maksulliseen palvelunumeroon. Eipähän siitä paperille ehkä mitään jäisi ainakaan.