keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Nettipokeri - Pyramidihuijaus?

Nettipokeribisnes perustuu verkostomyynnistä tuttuun pyramidijärjestelmään. Alimpana kuviossa ovat sosiaaliviranomaisen näkemyksessä peliriippuvaiset. Heiltä lypsetään rahat, joilla pokerifirma maksaa huipulla olevien taitavien pelaajien voittopotit.
Ministeriö nettipokerin kimppuun tappiot nollaavalla lailla

Hitler-korttia on käytetty iät ja ajat, mutta nyt keksitty käyttää verkostomarkkinointi-korttia. Verkostomarkkinoinnilla ja pyramidihuijauksilla on ansaitusti huono maine ja nyt joku älypää keksi yhdistää sen nettipokeribisnekseen luodakseen huonon kuvan siitä. Pelaajat häviävät rahansa toisille, hyville ja huonoille pelaajille. Kasino ottaa pienen osuuden joka potista, oli pelaamassa ainoastaan huippuja tai huonoja pelaajia.

Tartuin tuossa perusteluun, mutta jutun aiheenahan oli nettipokerin peluun rajoittaminen. Mielestäni nettipokerin kaltaisia aineettomien palvelun käyttöä pitäisi ympäristön suojelun nimissä suosia. Parempi, että ihmiset tuhlaavat rahansa pokerin pelaamisen kuin enemmän tai vähemmän turhien tavaroiden ostoon, koska jälkimmäinen vaihtoehto kuormittaa luontoa huomattavasti enemmän.

Ei kommentteja: